corona

Update Coronavirus (COVID-19)

Op 15 maart jl. heeft onze regering extra maatregelen ingesteld in verband het coronavirus (COVID-19). Deze maatregelen zullen gelden tot en met 6 april 2020. Onze praktijk volgt en hanteert deze ingestelde maatregelen samen met de adviezen (RIVM en GGD) die al van kracht waren. Welke gevolgen deze maatregelen hebben voor uw geplande afspraak binnen onze praktijk leest u hieronder:

 • De praktijk is geopend op alle drie de locaties (Peize, Groningen Noorderhaven, Groningen Westerhaven).
 • Uw behandeling kan doorgaan wanneer u gezond, fit en GEEN verkoudheidsklachten heeft.
 • Wanneer u (milde) verkoudheidsklachten heeft (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of een verhoging tot 38 graden) wordt u verzocht thuis te blijven en uw behandeling te af te zeggen.
 • Bij twijfel en/of vragen over het bovenstaande: neem contact op met de praktijk.
 • Mocht u vallen in de categorie kwetsbaar (DMII, cardiovasculaire problematiek, longproblematiek, 70+, oncologie), dan gaan we met u in overleg over de invulling en voortzetting van uw behandeltraject.
 • Graag wachten in de wachtkamer, ook wanneer u een afspraak heeft in de oefenzaal.
 • We verzoeken u vriendelijk, indien mogelijk, alleen naar de praktijk te komen (geen familie/partner/kinderen).

  Onze maatregelen kunnen per dag aangepast worden. We houden u via onze site, Facebook en Instagram op de hoogte.

  We willen graag benadrukken dat we alle maatregelen en adviezen opgesteld door de Overheid, het RIVM en de GGD volgen en hanteren. Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben kunt u contact opnemen met uw praktijklocatie of info@fysiotherapiebeuzenberg.nl

  Shockwave therapie bij spasticiteit

  Shockwave therapie bij spasticiteit
  Shockwave therapie bij spasticiteit kan op korte termijn veel effect hebben

  Shockwave therapie (ESWT) is oorspronkelijk ontwikkeld voor de vergruizing van nierstenen. Later kwamen hier de musculoskeletale toepassingsgebieden bij. Nog steeds worden aan deze lijst nieuwe indicaties toegevoegd, omdat de shockwaveprikkel bijzondere effecten in het lichaam geeft. De behandeling van de gevolgen van spasticiteit met shockwave therapie is daar een goed voorbeeld van.

  Spasticiteit vormt wereldwijd namelijk een enorm probleem en is één van de grootste oorzaken van houdings- en bewegingsgerelateerde aandoeningen binnen de (kinder)revalidatie. Een fors aantal van de patiënten met een CVA, multipele sclerose of cerebrale parese ervaart problemen als gevolg van spasticiteit.

  Usual care bij spasticiteit
  Spasticiteit gaat gepaard met een verhoogde spiertonus en als gevolg daarvan een verminderde ROM. Dit brengt pijn, functionele beperkingen (zoals lopen, fijne motoriek en transfers), cosmetische- en eventuele verzorgingsproblemen met zich mee. Een omvangrijk probleem met dito behandeling. Die behandeling kent vele facetten waarin o.a. fysiotherapie, spalktherapie, orale medicatie, botoxinjecties en een incidentele chirurgische ingreep gecombineerd worden.

  Een alternatief voor botox?
  Botox is een bekende en veelgebruikte behandelvorm die weliswaar een tonusdaling geeft, maar ook behoorlijk wat nadelen kent. Zo is het een zeer dodelijke gifstof en kan de behandeling gepaard gaan met enkele zeer ongewenste bijwerkingen zoals spierzwakte, braken, incontinentie, infectie van de luchtwegen, slikstoornissen en hieraan gerelateerde longontsteking en zelfs overlijden. Daarnaast is een botoxbehandeling erg duur, legt het een spier als het ware lam en is het pijnlijk. Dat maakt het, zeker voor kinderen die voor de behandeling onder narcose moeten worden gebracht, geen prettige behandeling. Gelukkig bestaat er een goed alternatief!

  Hoewel botox wellicht geschikter is voor het behandelen van dieper gelegen spieren, kan ESWT voor een groot aantal behandelindicaties gebruikt worden. De voordelen van shockwave therapie zijn:

  Tot 85% goedkoper dan botoxinjectie
  Veilig
  Niet-invasief
  Snel (functioneel) resultaat
  Pijnvrij
  Langdurig effect
  Slechts enkele sessies nodig
  Kan door de fysiotherapeut gedaan worden
  Shockwave therapie bij spasticiteit kan op korte termijn veel effect hebben. Het primaire doel is om het onbehaaglijke gevoel in de spastische spieren te verminderden, vervolgens zien we vaak een spectaculaire vooruitgang in de reguliere (oefen)therapie met als gevolg een verbetering in functionaliteit. Een zeer nuttige voorwaarde scheppende handeling

  Hoe werkt shockwave therapie bij spasticiteit?
  Shockwave therapie laat verbluffende resultaten zien bij patiënten die kampen met spasticiteit. Sinds de zomer van 2017 zijn er nieuwe inzichten in het werkzame mechanisme achter shockwave op spasticiteit. Shockwave heeft namelijk effect op de neuromusculaire overgangen waardoor er minder prikkelgeleiding plaatsvindt en de spiertonus afneemt.

  ESWT wordt beschouwd als een veilige, effectieve, praktische en niet-invasieve methode om de symptomen van spasticiteit te verminderen. Het vormt daarmee een waardevolle aanvulling op de behandeling van deze groep patiënten. Jammer genoeg wordt dit slechts mondjesmaat toegepast. Waarom is dat eigenlijk? Dat is vrij simpel. Het is state of the art en daardoor nog niet bekend onder een breed publiek. Het neemt nu eenmaal tijd in beslag voordat nieuwe innovatieve behandelmethoden hun weg naar de dagelijkse praktijk gevonden hebben. Desalniettemin implementeren steeds meer revalidatiecentra en particuliere praktijken deze behandelvorm.

  Hoe ziet een shockwave behandeling er uit?
  (Inter)nationale ervaring leert dat met shockwave therapie, i.c.m. de zogenaamde D-actor behandelkop, zeer goede resultaten behaald worden. Hoe pak je de behandeling vervolgens aan? Je behandelt de betreffende spierbuik door deze systematisch af te werken. Zorg dat je de hele spier bestrijkt en je voelt de spanning uit de spier trekken. Om dit te bereiken ben je zo’n 3 minuten per spierbuik bezig. De praktijk leert dat er slechts 3 behandelingen (1x p/w) nodig zijn voor een langdurige tonusdaling van zo’n 3 maanden. In de tussentijd gaan de oefentherapie en eventuele andere therapieën gewoon door. Met shockwave therapie verminder je in sterke mate de gevolgen van spasticiteit en verbeter je de kwaliteit van leven aanzienlijk.

  Wat zijn de voordelen van shockwave therapie bij spasticiteit?

  Direct na de eerste behandeling is er al een duidelijke verbetering van de ROM en pijn . Dit vertaalt zich in een beter looppatroon en een functioneler gebruik van de arm/hand. Het inzetten van andere therapeutische interventies wordt op deze manier gemakkelijker en effectiever, dan wanneer alleen intensieve fysiotherapie wordt gegeven. De combinatie van deze twee is dus erg sterk. Je haalt meer uit de oefentherapie en patiënten kunnen beter verzorgd worden. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld smetplekken als gevolg van een dichtgeknepen hand.

  Vergoeding shockwave therapie
  Bij Fysiotherapie Beuzenberg wordt shockwave therapie volledig vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Wij hebben een contract met iedere zorgverzekeraar. In tegenstelling tot veel andere praktijken vragen wij geen eigen bijdrage voor de shockwave behandelingen.

  Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

  Shockwave bij Fysiotherapie Beuzenberg Groningen
  Al onze fysiotherapeuten staan geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister fysiotherapie.
  Specialisaties in onder andere sportrevalidatie, manuele therapie, dry needling, shockwave en echografie.
  Wij hanteren geen wachtlijst.
  Gevestigd aan de Noorderhaven 18 in het centrum van Groningen
  Gevestigd aan de Westerhaven 64 in het centrum van Groningen
  Gevestigd aan de zr. Kleveringastraat 101-c binnen Medisch Centrum Peize

  BPPD (Benigne Paroxismale Positie Duizeligheid)

  Wat is BPPD?

  BPPD (benigne paroxysmale positieduizeligheid) is een vorm van draaiduizeligheid die ontstaat bij een plotselinge verandering van de stand van het hoofd. De precieze oorzaak voor deze aandoening is nog onbekend, maar is gelegen in het evenwichtsorgaan. Men vermoedt dat loszittende oorsteentjes in het binnenoor door snelle positieverandering neerslaan op de zintuigcellen in het evenwichtsorgaan. Dit leidt tot kortdurende overprikkeling van de zintuigcellen en daarmee tot draaiduizeligheid.

  De duizeligheid duurt meestal niet langer dan een minuut en is vaak aanwezig in lig. Dit is een kenmerkend verschil van BPPD met andere vormen van duizeligheid. Verder zijn typische uitlokkende momenten: omdraaien in bed, overeind komen uit bed, naar boven kijken (met hoofd in extensie, bijv. ophangen van de was, ramen zemen), voorover bukken en draaien van het hoofd (achterom kijken).

  Behandeling ( Epley-manoeuvre) bij Fysiotherapie Beuzenberg Groningen / Peize

  De therapeuten van Fysiotherapie Beuzenberg in Groningen en Peize  zijn goed getraind in het behandelen van BPPD.
  BPPD is een vorm van duizeligheid die vaak goed te behandelen is. Door het uitvoeren van bepaalde bewegingen met het hoofd kunnen de aanvalsgewijze klachten gunstig worden beïnvloed. De Epley-manoeuvre is daarbij uiterst effectief(90% successrate), maar moet soms enkele malen worden herhaald. Uw therapeut  van Fysiotherapie Beuzenberg Groningen/Peize adviseert en begeleidt u hierbij. Daarnaast krijgt u huiswerkoefeningen en tips mee om de klachten verder te verhelpen.

  Let op: Het is wel verstandig dat iemand u bij de behandelingen brengt en haalt omdat u na afloop wat duizelig kunt zijn.

   

  fysiotherapie Beuzenberg Groningen & Peize

  • Al onze fysiotherapeuten staan geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister fysiotherapie.
  • Specialisaties in onder andere sportrevalidatiemanuele therapiedry needling, shockwave en echografie.
  • Wij hanteren geen wachtlijst.
  • Gevestigd aan de Westerhaven 64 in het centrum van Groningen
  • Gevestigd aan de Zr. Kleveringastraat in Peize

  Medisch Centrum Peize: een sterk staaltje gezondheidszorg in het hopdorp

  Fysiotherapie Beuzenberg Peize/Groningen

  PEIZE – Absoluut uniek voor een dorp met krap 5000 inwoners, een heus medisch centrum. Een locatie waar twee huisartsenpraktijken, een apotheek én een fysiotherapeut gevestigd zijn, Peize heeft het. Patiënten kunnen er terecht voor een huisartsbezoekje, een kleine operatie, begeleiding voor chronische ziekten, een doosje pillen én een behandeling door de fysio. Medisch Centrum Peize aan de Zuster Kleveringastraat is ruim, dynamisch en groen.

  Peize medische Centrum

  Waar vroeger –niet eens zo heel lang geleden- de plasjes werden onderzocht in dezelfde de kamer als de koffie genuttigd werd, hoe anders is dat nu. Het nieuwe medisch centrum in Peize beschikt zelfs over een eigen onderzoekslab. Een strakke, modern ingerichte ruimte. Net als de spreekruimtes, behandelkamers, de inpandige apotheek en de entree. Ruim, fris en groen. Wandvullende groene afbeeldingen van uitvergroot hop, een eerbetoon aan het speciale Peizer hopbel-biertje. “Toepasselijk, of niet dan?”, begint huisarts Bart Swierstra. “En we zitten hier in de Hoprank, of Esrank eigenlijk, maar dat hoort bij de Hoprank.” Swierstra is in zijn nopjes met de nieuwe huisvesting van zijn praktijk die hij tot voor kort vanaf 1982 vanuit zijn woonhuis runde. Alleen al de vijf assistentes zijn niet meer weg te denken voor de huisarts. Zelf had hij er één. Was die ziek, had Swierstra een probleem. Werd de telefoon niet opgenomen. Maar het meest fijne van alles is voor hem de samenwerking. “Met een solopraktijk moet je je overal druk over maken. Nu kunnen we de taken verdelen.” Ook iets dat Tiny Lammers van Huisartsenpraktijk Lammers-Luehof beaamt. Zo’n tien jaar lang was de praktijk gevestigd in een omgebouwd woonhuis, naast de Esrank. “De uitgaven doen we gezamenlijk, de inkomsten individueel. Dat werkt goed. Bovendien zijn de lijntjes kort. We kunnen snel schakelen. En natuurlijk gaat er ook wel eens iets mis. Want samenwerken is ook even wennen. Het kost tijd om echt op elkaar ingespeeld te raken. We streven continu naar verbetering.”

  Het idee om met verschillende partners zorg onderéén dak te bieden, ontstond jaren geleden. Ruimtegebrek was de voornaamste drijfveer van beide huisartsen. “Doordat wij als huisarts er in de loop der jaren steeds meer taken hebben bijgekregen, werd ruimte al snel een probleem. Zo begeleidt de praktijkondersteuner Janke Kamps diabetespatiënten en doet de controles voor mensen met hart- en vaat ziekten. En is ze er voor patiënten met COPD, een longziekte. Zij heeft haar eigen praktijkruimte nodig. Dat geldt ook voor kleine operaties die de huisarts uitvoert. Wat dat zijn? Het weghalen van cysten en moedervlekken of het aanbrengen van een spiraaltje bijvoorbeeld. Dat doen we allemaal zelf in een speciaal daarvoor ingerichte kamer.”

  In 2009 voerden Swierstra en Lammers-Luehof samen met alle partijen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg in het dorp de eerste ‘verkenningsgesprekken’. “Na verloop van tijd vielen er steeds meer af. De meesten haakten af om de kosten. Dat had ook te maken met de conjunctuur van dat moment. We stonden aan het begin van de financiële crisis. Zo kon de sportschool niet mee, zij zagen hun ledenaantal afnemen”, weet Swierstra die het pand -waar voorheen Stichting WIN zat- samen met de andere huisartsenpraktijk en de fysiotherapeut huurt van Woonborg.

  De beide praktijken die respectievelijk zo’n 2300 en ruim 2600 patiënten hebben, bedienen samen heel Peize van zorg. De reacties van de meeste patiënten zijn positief, vertelt Lammers. “Vooral het gemak van alles onder één dak vinden mensen prettig. Na het huisartsbezoek kunnen ze meteen even doorlopen naar de apotheek om het recept te halen. Niet met een ouderwets briefje, nee, alles gaat hier paperless. Als de patiënt zich meldt aan de balie van de apotheek, staat de voorgeschreven medicatie al in de computer.” Ook handig: de apotheek heeft ruim 700 verschillende medicijnen op voorraad, weet Wilma Heesen van Apotheek Medisch Centrum Peize te vertellen. “Eigenlijk alle gangbare medicatie voor chronische ziekten hebben we in huis. Zo hoeft de patiënt nooit te wachten. En mochten we iets onverhoopt toch niet hebben, halen we het dezelfde dag nog op bij onze hoofdvestiging in Paterswolde”, vertelt Heesen van de apotheek die zich steeds meer bezighoudt met zorginhoudelijke taken. Medicijngesprekken met patiënten bijvoorbeeld. “Iedere donderdagochtend houden we een inloopspreekuur. Waar mensen zoal mee komen? Vragen over bijwerkingen bijvoorbeeld. Of ze willen weten of bepaalde medicijnen wel goed samengaan.” Extra kosten voor dat soort gesprekken zijn er niet voor de patiënt, benadrukt Heesen. “Het is echt een extra service.” En behalve voor medicatie kunnen mensen ook voor huidverzorgingsproducten, een doosje pleisters of een pot vitaminepillen bij de apotheek terecht. “We verkopen veel bijproducten omdat we hier geen drogist in het dorp hebben. Een hoge servicegraad, dat is wat we mensen willen bieden. Dat doen we ook met themamaanden. Deze maand staat in het teken van eczeem. Patiënten kunnen dan allerlei verschillende crèmes uitproberen. En afgelopen maand noemden we de ‘cholesterolmaand’. Kon iedereen even binnenlopen om het cholesterol te laten prikken. Is dat te hoog, kunnen we er meteen op anticiperen, dát is de kracht.”

  Ook fysiotherapeut Rutger Beuzenberg is erg content met zijn keuze voor het Medisch Centrum. Hij had al een praktijk in Groningen en nu dus ook in Peize. Vanaf de opening op 18 januari, runt zijn fysiotherapiepraktijk op de eerste verdieping. “De korte lijntjes werken goed. Twijfelen we over de behandeling van een klacht, bespreken we dat nog dezelfde dag met de huisarts. Omdat we veel werken met echografie –beeldvormend onderzoek waarbij gebruik gemaakt wordt van geluidsgolven- zijn we beter in staat om een preciezere diagnose te stellen. Vooral bij schouderproblematiek, dat vaak vrij complex is, is echografie een perfecte en betrouwbare methode. Aan de hand van deze beelden overleggen we samen met de huisarts of we moeten doorverwijzen of niet. Zo is de patiënt snel op de juiste plek en is de behandeltijd korter.” Naast fysiotherapie begeleidt Beuzenberg diabeten of mensen met gewichtsproblemen bij het sporten. “Dat gebeurt door een opgeleide diëtist. Met een speciaal bewegingsprogramma begeleidt zij mensen in een apart sportzaaltje binnen de praktijk. Door het één op één contact, persoonlijke begeleiding en voedingsadviezen boeken we goede resultaten.” Een sterk staaltje gezondheidszorg in het hopdorp.

  De voordelen van fysieke activiteit bij volwassenen en ouderen

  Hieronder een overzicht van de voordelen van fysieke activiteit bij volwassenen en ouderen.

  Fysiotherapie Groningen / Peize

  Nieuwe locatie in Peize gaat 18 Januari open.

  Fysiotherapie Beuzenberg nu ook in Peize

  18 Januari gaat onze nieuwe locatie in Peize open!
  De praktijk zit gevestigd binnen het nieuwe medisch centrum Peize op de 1e etage. U kunt hier onder andere terecht voor Dry needling, Echografisch onderzoek, Shockwave therapie, sportrevalidatie, manuele therapie, fysiofitness en verschillende beweegprogramma’s.

  Adresgegevens:
  Zuster Kleveringastraat 101-c,
  9321 CK Peize
  Nederland

  Contactgegevens:
  Telefoon: 050-5536659
  Email: info@fysiotherapiebeuzenberg.nl
  http://www.fysiotherapiebeuzenberg.nl/

  Fysiotherapie Beuzenberg in Groningen is nu ook geopend op zaterdagochtend.

  Heeft u doordeweeks of tijdens kantooruren geen tijd om naar de fysiotherapeut te gaan. Fysiotherapie Beuzenberg houdt hier rekening mee door zeer ruime openingstijden te hanteren. U kunt bij ons terecht op Zaterdagochtend en op de Maandag-, Dinsdag,- en Donderdagavond.

  Voorkom hamstringblessures met de Nordic Hamstring Curl

  Fysiotherapie Beuzenberg Groningen
  Nordic Hamstring Curl

   

  Het voetbalseizoen is weer in volle gang en dus ook de kans op blessures is weer aanwezig.
  Nederlands onderzoek heeft aangetoond dat de Nordic Hamstring Curl oefening een grote preventieve waarde heeft bij het voorkomen van hamstring blessures bij voetballers. 
  Fysiotherapie Groningen - hamstring curl
  bron: de Volkskrant

  Wat is het effect van de Nordic Hamstring Curl?
  De Nordic Hamstring Curl’, is een krachtoefening voor de hamstring. Deze oefening kan voor of na de training uitgevoerd worden. Hierdoor wordt de hamstring zodanig versterkt dat hij weerbaarder wordt tegen blessures. Het onderzoek is uitgevoerd door het aantal hamstringblessures te registreren bij voetbalteams die de oefening niet deden, en bij teams die de oefening na elke training uitvoerden. In totaal deden 600 voetballers mee met het onderzoek.

  In de loop van het onderzoek werd steeds duidelijker hoe groot het effect van deze oefening is: het aantal hamstring blessures bij de voetballers die deze oefening wel uitvoerden was drie keer lager in vergelijking met de groep voetballers die deze oefening niet uitvoerden na hun training.

  Hoe werkt de Nordic Hamstring Curl?
  Het mooie van de oefening is dat deze eenvoudig uit te voeren is. Alles wat er voor nodig is, is iemand die achter je zit en je enkels vast houdt. De persoon die de oefening uitvoert zit op zijn knieën en laat zich met rechte rug langzaam voorover vallen. Hierbij voel je de spanning op je hamstrings komen. Op het moment dat je de beweging naar beneden niet meer tegen kan gaan, laat je je richting de grond vallen en duw je jezelf weer terug met je armen.
  Klik hier voor een video van de Nordic Hamstring Curl.

  Deze manier van belasten noemen we een excentrische belasting. De spier levert kracht terwijl hij onder spanning verlengd wordt. Je brengt op deze manier namelijk de beide aanhechtingen van de spier, te weten in de bil en net onder je knie, verder uit elkaar terwijl er kracht moet worden geleverd. Door deze manier van trainen vergroot je de trek-kracht op de spier en zijn pezen.

  Omdat een spierscheuring vaak voorkomt op momenten dat er grote krachten worden geleverd door een spier in combinatie met het op rek komen van de spier is deze manier van trainen een goede manier om spierscheuringen te voorkomen.

  Wanneer moet ik de Nordic Hamstring Curl uitvoeren?

  Het beste kun je de oefening voor of na je training doen, of dit nou als voetballer op het voetbaldveld is, of als zaalsporter ergens in de zaal op een matje maakt niet uit. Probeer 3 setjes van 5 herhalingen uit te voeren, met telkens een minuut rust tussen de sets.

  Hamstring blessure, Fysiotherapie Beuzenberg Groningen

  Nieuwe locatie binnen Gezondheidscentrum Peize.

  Per Januari 2016 opent Fysiotherapie Beuzenberg haar deuren op de nieuwe locatie in Peize.

  Op dit moment wordt er druk verbouwd aan een medisch centrum binnen de esrank in Peize aan de  Zr. Kleveringastraat.

   

  gezondheidscentrum peize - fysiotherapie Beuzenberg

  Shockwave therapie bij Fysiotherapie Beuzenberg Groningen

  Shockwave therapie Groningen
  Fysiotherapie Beuzenberg Groningen

  Binnen onze praktijk aan de Westerhaven in Groningen maken we gebruik van shockwave therapie.
  Recent betrouwbaar onderzoek toont aan  dat shockwave bij de volgende klachten erg goed resultaten geeft en effectiever is dan andere behandelmethodes.
  – Jumpers knee (kniepeesklachten)
  – Hielspoor (fasciitis plantaris)
  – Tenniselleboog
  – Schouderklachten
  – achillespeesklachten

   

  Wat is shockwave therapie?

  Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij het lichaam aan krachtige  ‘schokgolven’ wordt blootgesteld. Dit wordt door middel van een speciale behandelkop nauwkeurig op de gewenste locatie gericht.

  De bekendste medische toepassing is in het ziekenhuis bij het vergruizen van nierstenen met behulp van shockwaves.

  Onze Fysiotherapeuten passen de shockwave toe voor het behandelen van pees- en spierklachten zoals bijv. bij een tennisarm, hielspoor, schouderklachten (met of zonder verkalking), achillespeesklachten, kniepeesklachten (jumpers knee)

  Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Een ander belangrijk effect van shockwave is het afbreken van kalkneerslag in de pezen en spieren.

  Echografie en shockwave

  Echografie heeft een grote meerwaarde voor de behandeling.
  Middels echografie kan het probleemgebied, bijvoorbeeld een geïrriteerde pees met kalkneerslag precies worden opgezocht. Hierdoor kan er daarna heel specifiek het probleemgebied behandeld worden.

  Indicaties shockwave therapie

  Shockwave therapie blijkt erg effectief bij spier- en peesklachten.
  Hieronder een aantal voorbeelden van indicaties voor shockwave.

  Contra indicaties shockwave therapie

  • acute infecties in de te behandelen regio
  • cuff scheur, bij behandeling van de schouder
  • kwaadaardige aandoeningen
  • behandelingen aan het hoofd of wervelkolom
  • kinderen in de buurt van de groeischijven
  • buikregio zwangere patienten
  • stollingsafwijkingen
  • patienten met pacemaker
  • implantaten in de te behandelen regio

  Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

  shockwave fysiotherapie beuzenberg groningen

  Fysiotherapie Beuzenberg Groningen

  • Al onze fysiotherapeuten staan geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister fysiotherapie.
  • Specialisaties in onder andere sportrevalidatie, manuele therapie, dry needling, shockwave en echografie.
  • Wij hanteren geen wachtlijst.