Fysiotherapie Beuzenberg

9.6 / 10 | 50 waarderingen

Letsel van de heupadductoren

Letsel van de heupadductoren wordt vaak gezien bij voetballers, volleyballers en sporten als hardlopen, turnen, schaatsen en dansen.
De heupadductoren zijn de spieren die het bovenbeen naar binnen toe bewegen. Ze bevinden zich aan de binnenzijde van het bovenbeen. Bij liespijn tijdens het naar binnen bewegen van het been is er meestal iets aan de hand met de pezen van de spieren in de buurt van de aanhechting op het heupbeen of de spier-peesovergang. De pees kan ontstoken zijn, in kwaliteit en structuur achteruit gaan of er kan een overrekking of scheur optreden.

Wat zijn de symptomen

  • pijn aan de binnenzijde van het bovenbeen
  • pijn bij druk op de spieren aan de binnenzijde van het bovenbeen en hun aanhechting
  • het naar binnen bewegen van het been verergert de pijn, vooral als dit krachtig gebeurd zoals bij het trappen van een bal

Hoe wordt de diagnose gesteld?

De diagnose wordt gesteld op basis van uw verhaal (de anamnese) en lichamelijk onderzoek door een van onze fysiotherapeuten. Met behulp van echografie kunnen we bij ons in de praktijk gelijk zien of er sprake is van een spierscheuring of bijvoorbeeld alleen een verrekking.

Behandeling

Wanneer de klachten niet vanzelf overgaan is het als eerste belangrijk de achterliggende oorzaak van de klachten te vinden. Uw fysiotherapeut kan hierbij helpen. Wij zullen kijken of er afwijkingen zoals een verkeerde voetstand of beenlengte verschil ten grondslag liggen aan uw klachten. Of dat er mogelijk een onbalans van de omliggende spieren aanwezig is. Spiervermoeidheid of een verhoogde spierspanning van de heupadductoren kan een belangrijke factor te zijn die tot chronische liesklachten leidt. Door middel van krachttraining van de heupadductoren, maar ook van de bilspieren, beenspieren en rompstabiliteit kan dit worden verbeterd. Bij acute klachten zoals een spierscheuring begeleiden we je optimaal tijdens het herstel. Met echografie kunnen we het herstel van de scheur optimaal volgen en evalueren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Beuzenberg.

Neem contact op

Start chat
Heeft u een vraag?
Hi, kunnen wij u ergens mee van dienst zijn?