Fysiotherapie Beuzenberg

9.6 / 10 | 50 waarderingen

Enkel-/voetklachten

Bent u onlangs door uw enkel gegaan? Of is dit al een tijdje geleden en heeft u hier nog steeds last van? Veelal zien wij patiënten met enkelklachten welke zijn ontstaan na het verzwikken van de enkel bij bijvoorbeeld het sporten.

Het enkelgewricht wordt gevormd door het uiteinde van uw onderbeen, dat als een vork over de bovenkant van uw voet staat. Bij een verzwikking kunt u een zijwaartse beweging van dit gewricht niet op tijd corrigeren en worden de banden aan de zijkant opgerekt. Afhankelijk van de intensiteit van deze beweging, verliest uw enkel stabiliteit of raakt deze zelfs beschadigd.

Iedereen kan last krijgen van enkelklachten, het maakt hierbij niet uit of u jong of oud bent. Er zijn veel oorzaken voor enkelklachten, zo kan het acuut ontstaan zoals bij een verzwikking of verkeerde beweging. Enkelklachten kunnen ook ontstaan door overbelasting. De achillespees kan bijvoorbeeld overbelast en geïrriteerd raken bij sporten zoals hardlopen of basketbal waarbij de achillespees veelvuldig onderhevig is aan een grote belasting.

Afhankelijk van de locatie van de pijn en de mogelijke oorzaak stellen wij graag een behandelplan op maat voor u op. Bij ons in de praktijk kunnen we aan de hand van een uitgebreid onderzoek snel een duidelijke diagnose geven. We hebben ook de mogelijkheid om een echografisch onderzoek uit te voeren van de enkel. Met echografie krijgen we direct een duidelijk beeld van de conditie van de verschillende structuren rondom de enkel.

Veel voorkomende klachten rondom de enkel zijn:

Maak nu een afspraak voor enkelklachten / Voetklachten

Fysio voor enkel-/voetklachten, Fysiotherapie Beuzenberg Groningen & Peize

  • Al onze fysiotherapeuten staan geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister fysiotherapie.
  • Specialisaties in onder andere sportrevalidatie, manuele therapie, dry needling, shockwave en echografie.
  • Wij hanteren geen wachtlijst.
  • Gevestigd aan de Noorderhaven 18 in het centrum van Groningen
  • Gevestigd aan de Westerhaven 64 in het centrum van Groningen
  • Gevestigd aan de Zuster Kleveringastraat 101-C binnen Medisch Centrum Peize

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Beuzenberg.

Neem contact op

Start chat
Heeft u een vraag?
Hi, kunnen wij u ergens mee van dienst zijn?