Fysiotherapie Beuzenberg

9.6 / 10 | 50 waarderingen

Vergoeding Fysiotherapie Beuzenberg

Groningen & Peize

Is een basisverzekering voldoende voor vergoeding?

Fysiotherapie wordt slechts beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Het is dan ook het overwegen waard om een aanvullende verzekering voor fysiotherapie af te sluiten. Ook als u geen risico loopt op een blessure of een chronische aandoening heeft, kan er altijd iets onverwacht gebeuren waardoor u fysiotherapie nodig heeft. Bijvoorbeeld revalidatie na een ongeval of operatie. Of een behandeling bij overbelasting/ RSI klacht.

Worden de behandelingen niet vergoed door uw verzekeraar, dan zijn dit de kosten per 01-01-2023:

41,50 euro per zitting Fysiotherapie.

46,50 euro per zitting Manuele therapie

(voor echografie of shockwavetherapie brengen we geen extra kosten in rekening)

Aanvullend verzekeren loont. Vergelijken ook!

Voor een aanvullende verzekering geldt nooit eigen risico. Maar verschillen in aanvullende verzekeringen zijn soms groot. Het loont dus om aanvullende verzekeringen te vergelijken. Waar let u op bij het afsluiten van uw (aanvullende) zorgverzekering? Deze tips kunnen u daarbij helpen:

Let op de verschillende polissen

Er zijn verschillende polissen. Welke past bij u?

  • Bij de Naturaverzekering bepaalt de zorgverzekeraar naar welke fysiotherapeut u moet gaan. Dit zijn alleen fysiotherapeuten met wie de verzekeraar een contract heeft gesloten.
  • Bij de Restitutieverzekering heeft u keuzevrijheid en kiest u zelf uw fysiotherapeut. Welke fysiotherapeut u kiest, heeft geen invloed op de vergoeding die u krijgt. U krijgt altijd een vergoeding conform uw polisvoorwaarden. Die keuzevrijheid geldt bij een restitutieverzekering ook voor andere zorgverleners die u eventueel nodig hebt. Bij een restitutiepolis bepaalt u welke kwaliteit van zorg u belangrijk vindt.

Kunt u uw eigen fysiotherapeut kiezen?

Controleer of u zelf uw fysiotherapeut kunt kiezen. Bij een Naturaverzekering bepaalt de zorgverzekeraar naar welke fysiotherapeut u mag. Dit zijn alleen fysiotherapeuten waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten.
Fysiotherapie Beuzenberg heeft een contract met alle zorgverzekeraars.

Vergoeding Shockwave therapie en Echografie

In tegenstelling tot veel andere praktijken worden de shockwave behandelingen en echografie bij Fysiotherapie Beuzenberg volledig vergoed door uw aanvullende verzekering. U hoeft dus geen eigen bijdrage te betalen.
Fysiotherapie Beuzenberg Groningen heeft een contract met iedere zorgverzekeraar. Als u aanvullend verzekerd bent worden uw behandelingen volledig vergoed. Weet u dit niet zeker neem dan contact op met ons of uw borgverzekeraar om te kijken of u recht heeft op een vergoeding.

Hoe weet u wat precies wordt vergoed? En wanneer krijgt u vergoeding?

Om precies te weten wat een polis vergoedt, moet u kijken naar de polisvoorwaarden, het vergoedingenoverzicht en de algemene verzekeringsvoorwaarden van een polis. Kijk ook goed of het soort fysiotherapie dat u nodig hebt, ook echt vergoed wordt.

Check of er een verklaring wordt gevraagd

Sommige verzekeraars vragen voor sommige polissen een gezondheidsverklaring of medische verklaring en mogen u op basis daarvan afwijzen. Controleer dit voordat u een polis afsluit.

Wilt u van zorgverzekeraar wisselen? Zeg uw zorgverzekering op tijd op

U kunt eenmaal per jaar van zorgverzekeraar veranderen. U zegt dan uw bestaande verzekering op vóór 1 januari 2020. Doet u niets, dan loopt uw bestaande verzekering gewoon door.

En sluit op tijd uw nieuwe polis af

Zorg ervoor dat u vóór 1 februari 2020 een nieuwe basisverzekering hebt afgesloten. Deze geldt dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020. Daarmee voorkomt u een boete. Stapt u voor uw aanvullende verzekering over naar een andere verzekeraar, dan moet u wellicht een verklaring (medische verklaring of gezondheidsverklaring) invullen. Houd er rekening mee dat een verzekeraar u (op basis van die verklaring) mag weigeren. Vraag daarom de nieuwe aanvullende verzekering ruim vóór 1 januari aan.

Waarom goed verzekerd zijn voor fysiotherapie?

De fysiotherapeut is dé specialist in bewegen. Ruim 3,3 miljoen Nederlanders roepen jaarlijks hulp in van de fysiotherapeut. Want wie soepel beweegt, leeft prettiger. Of het nu gaat om tillen, sporten, traplopen, werken met de computer of het huis schoonmaken. De fysiotherapeut helpt u gezond en vitaal te worden én te blijven. Niet voor niets waarderen Nederlanders hun fysiotherapeut volgens het CBS met een acht.

Vitaal werken

Werkt uw lichaam niet altijd mee op uw werk? U bent niet de enige. In Nederland hebben 3,2 miljoen werkenden last van RSI-klachten, zo blijkt uit onderzoek van TNO Arbeid. Of u nu met de computer werkt, op een heftruck zit of zorgt draagt voor patiënten. Door een verkeerde houding, herhalende bewegingen, trillingen of intensieve belasting kunt u lichamelijke klachten ontwikkelen. Wie zich tijdig laat adviseren door de fysiotherapeut, kan verzuim op het werk en hinder bij andere activiteiten in het dagelijks leven voorkomen.

U wilt blijven sporten

Bijna een kwart van alle blessures die Nederlandse sporters jaarlijks oplopen, wordt behandeld door de fysiotherapeut. Met meer dan 5 miljoen behandelingen per jaar zijn fysiotherapeuten de belangrijkste behandelaren van sportblessures.

Hebt u last van een blessure dan kan de fysiotherapeut u in veel gevallen helpen met herstel. Door te behandelen, te adviseren en te begeleiden. Als u er op tijd bij bent, kan hij er ook voor zorgen dat u ernstige blessures voorkomt. En mocht een operatie nodig zijn, dan helpt de fysiotherapeut u om zo snel mogelijk weer op uw oude niveau te kunnen sporten.

Snel weer op de been na een operatie

Hebt u een operatie ondergaan? Of heeft u een deel van uw lichaam langere tijd niet goed kunnen gebruiken door bijvoorbeeld een breuk of blessure? Dan kan de fysiotherapeut u helpen bij het herstel. Hij adviseert en begeleidt u bij de oefeningen die nodig zijn om uw spierkracht en -conditie weer terug te krijgen.

Zo lang mogelijk zelfstandig kunnen leven

Onafhankelijk zijn en kunnen genieten van uw vrijheid. Hoe ouder u wordt, hoe minder vanzelfsprekend dat wordt en hoe meer moeite u moet doen om zelfstandig te kunnen leven. De fysiotherapeut helpt ouderen en chronisch zieken om hun lichaam soepel te houden en fit te blijven.

Uw kind gezond laten opgroeien

Hebt u een kind met een acute of chronische aandoening? De fysiotherapeut kan uw kind begeleiden, zodat het snel weer beter functioneert en zo min mogelijk tijd hoeft te missen op school. Is uw kind voor langere tijd uit de roulatie of heeft het een lichamelijke handicap? Met gerichte bewegingstherapie helpt de fysiotherapeut u om ontwikkelingsachterstanden bij uw kind te voorkomen.

Zo bent u goed verzekerd voor fysiotherapie

Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering beperkt vergoed. Veel Nederlanders (zo’n zeventig procent) hebben dan ook een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Vooral voor mensen die veel naar de fysiotherapeut (denken te moeten) gaan, is het goed om na te denken over een aanvullende verzekering met een ruime dekking.

Goed verzekerd zijn voor fysiotherapie is veel waard. In onderstaande infographic lees je alles over vergoeding en meer!

Fysiotherapie bij chronische aandoeningen

Fysiotherapie wordt maar bij een beperkt aantal chronische aandoeningen vergoed vanuit de basisverzekering. Namelijk alleen bij aandoeningen die op de chronische lijst staan die door de overheid is opgesteld. Veel voorkomende aandoeningen als reuma, hartfalen en versleten gewrichten staan niet op deze lijst en worden dus niet vergoed vanuit een basisverzekering. Daarvoor hebt u dus een aanvullende verzekering nodig.

Heeft u nog vragen na het lezen van deze informatie over eventuele vergoeding?
Neem contact op

Start chat
Heeft u een vraag?
Hi, kunnen wij u ergens mee van dienst zijn?