Fysiotherapie Beuzenberg

9.6 / 10 | 50 waarderingen

Handtherapie – Groningen

Een handtherapeut is een erkende fysiotherapeut die zich door uitgebreide nascholing en klinische ervaring heeft gespecialiseerd in handtherapie, het onderzoeken en behandelen van aandoeningen van de hand, pols en elleboog (arm).
Onze handen zijn ons kostbaarste bezit. Als er letsel ontstaat aan onze handen voelen we ons dan ook al snel onthand. Elke dag hebben we onze handen nodig om te werken, onszelf en elkaar te verzorgen, te sporten en lief te hebben.

Handtherapeuten zijn op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Zij werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medisch specialisten, waardoor u de beste kans heeft op een goed (postoperatief) herstel. Uw handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt.

Onderzoek

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een uitgebreid onderzoek plaats. Dit bestaat uit een vraaggesprek over onder andere uw ziektegeschiedenis, eventuele operaties en de ontstaanswijze van de problematiek. Het vraaggesprek wordt gevolgd door een lichamelijk onderzoek. Daarbij kijken we niet alleen naar uw hand, maar ook naar de aangrenzende gewrichten en spieren en de wervelkolom, zodat we een uitgebreid beeld krijgen van wat er aan de hand is.
Soms is al duidelijk wat er aan de hand is, zoals bijvoorbeeld na een operatie. Dan wordt er bij het onderzoek gekeken naar de wond, zwelling en of er zaken spelen die het herstel in de weg kunnen staan.

Behandeling

Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van pezen, spieren, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid.
Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan ook de duur van de therapie variëren. Met name na een operatie of bij uitgebreid letsel kan handtherapie een intensief en langdurig traject zijn. We streven naar een optimale en efficiënte aanpak, waarbij de motivatie om ook thuis te werken aan uw herstel cruciaal is voor een optimaal resultaat.

Handtherapie in Groningen, Fysiotherapie Beuzenberg

  • Al onze fysiotherapeuten staan geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister fysiotherapie.
  • Specialisaties in onder andere sportrevalidatie, manuele therapie, dry needling, shockwave en echografie.
  • Wij hanteren geen wachtlijst.
  • Gevestigd aan de Noorderhaven 18 in het centrum van Groningen
  • Gevestigd aan de Westerhaven 64 in het centrum van Groningen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Beuzenberg.

Neem contact op

Start chat
Heeft u een vraag?
Hi, kunnen wij u ergens mee van dienst zijn?