Fysiotherapie Beuzenberg

9.6 / 10 | 50 waarderingen

EPTE – Groningen & Peize

Epte therapie bij Fysiotherapie Beuzenbergn

Bij Fysiotherapie Beuzenberg in Groningen en Peize kunt u ook terecht voor EPTE therapie. Het staat voor Echogeleide Percutane Electrolyse Therapie. Deze relatief nieuwe behandelmethode is een innovatieve en nieuwe manier om (chronische) spier- en peesklachten aan te pakken.

Wat is EPTE?

EPTE is een nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan pezen en spieren. Tijdens een EPTE behandeling zal een gecertificeerde fysiotherapeut van Fysiotherapie Beuzenberg gebruik maken van echografie. Onder geleide van echografie (waarop u live mee kunt kijken!) wordt op de plaats van de ontsteking of overbelasting een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij dry needling. Deze naald zal stroom geleiden precies in het gebied van de ontsteking of overbelasting. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed. In zuid Europa is de behandeling met EPTE al zeer populair. Vanwege de successen in de praktijk en bewezen goede resultaten kan EPTE nu ook in Nederland.


EPTE therapie bij een plantaire fasciopathie (hielspoor)

Hoe EPTE werkt

Bij EPTE wordt onder echogeleide een dunne naald ingebracht rechtstreeks in de pijnlocatie. Dit gaat zeer nauwkeurig en u kunt live meekijken hoe dit gebeurd. Wanneer de naald op zijn plek in het aangedane en pijnlijke gebied wordt er stroom doorheen geleid.

Een EPTE behandeling duurt minder dan 10 minuten en is zelden pijnlijk. De naald is zeer dun (vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij dry needling) en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor “geraakt”. U ervaart enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel.

De effecten van EPTE hangen samen met een chemisch en fysiologisch proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde PH waarde ontstaat, bloed circulatie verbeterd en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Percutane Electrolyse Therapie is bewezen effectief bij het bevorderen van de lokale celstofwisseling. EPTE bevorderd het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!

Bij welke indicaties is EPTE effectie?

Percutane Electrolyse Therapie is zeer effectief bij ontstoken of chronisch ontstoken pezen. Chronisch ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe”  en fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Percutane Electrolyse Therapie tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen.

EPTE is effectief bij de volgende klachten

 • Schouderpees / Supraspinatuspees klachten
 • Kniepees / Patellapees klachten
 • Achillespees ontsteking
 • Voetpijn / Fasciïtis plantaris of hielspoor gerelateerd
 • Tenniselleboog / Epicondylitis lateralis
 • Golfelleboog / Epicondylitis medialis
 • Hamstring blessure
 • Peesklachten en pijnlijke pezen

Wilt u snel van uw pijnklachten af? Maak dan een afspraak met een van onze fysiotherapeuten op de locatie in Groningen of Peize.

De voordelen van EPTE:

Nauwkeurige behandeling direct in de pijnlocatie

Gezond weefsel wordt ontzien

Geringe foutmarge door begeleiding van echografie

Gemiddeld maar 4-6 behandelingen nodig

De behandeling is niet pijnlijk

Voorkomt onnodig veel fysiotherapie behandelingen

Afspraak maken voor EPTE Therapie?

Ben je benieuwd of EPTE Therapie de oplossing voor je klachten is? Bel 050-3111827 of App 0615544791 met onze praktijk in Groningen of Peize

EPTE bij fysiotherapie Beuzenberg Groningen & Peize

 • Al onze fysiotherapeuten staan geregistreerd in het centraal kwaliteitsregister fysiotherapie.
 • Specialisaties in onder andere sportrevalidatiemanuele therapiedry needling,  shockwave en echografie.
 • Wij hanteren geen wachtlijst.
 • Gevestigd aan de Noorderhaven 18 in het centrum van Groningen
 • Gevestigd aan de Westerhaven 64 in het centrum van Groningen
 • Gevestigd aan de Griffeweg 11 binnen Medisch Centrum de Stadspoort in Groningen
 • Gevestigd aan de Zr. Kleveringastraat in Peize

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Beuzenberg.

Neem contact op

Start chat
Heeft u een vraag?
Hi, kunnen wij u ergens mee van dienst zijn?